TipsWonen

4 tips voor een gezellige zithoek in de tuin

gezellige zithoek tuin
3.5KViews

Een gezellige zithoek in de tuin mag tegenwoordig niet meer ontbreken. Hoe groot of klein je tuin ook is. We zien steeds vaker dat het design van het interieur binnen wordt doorgetrokken tot in de tuin. Dit zorgt ervoor dat de woonstijlen van je interieur en je tuin op elkaar aansluiten. Wil jij een stukje van je interieur laten terugkomen in de tuin? Wij geven je 4 handige tips voor een fijne en gezellige zithoek in de tuin.

1.Gebruik passende kleuren

De eerste tip voor als je eenheid wilt creëren in huis en tuin kun je het beste voor beide passende kleuren gebruiken. Heb je bijvoorbeeld binnen een felgekleurd plaid liggen? Kies er dan voor om buiten een soortgelijke kleur plaid te gebruiken. Het laten terugkomen van de kleur hoeft niet duur te zijn, zo kan je dit ook doen met kaarsen of kussens.

2.Kies het juiste meubilair

Slechts een enkele bank vormt geen zithoek. Gebruik daarom dezelfde meubels als in de zithoek binnen. Een fijne en gezellige zithoek moet bestaan uit een bank, salontafel, verlichting en eventueel een kleed. Kies dan wel voor speciale vloerkleden voor buiten. Tot slot mag een bijzettafel voor in de tuin niet ontbreken aan je buiten zithoek. Creëer dus een echte zithoek met de nodige meubelen.

3.Verlichting

Hierboven hebben we verlichting al eens genoemd. Net als in je interieur is verlichting in je zithoek ook enorm belangrijk. Zeker als je het lekker vindt om in de avonduren in de tuin te gaan zitten. Wij zien regelmatig string lights voorbij komen in woonmagazines en social media. Deze subtiele lampjes maken de tuin in één klap een stuk gezelliger. Ook zijn deze lampjes betaalbaar. In de meeste winkels vind je deze slingers met lampen wel, maar je kan ze ook gemakkelijk via internet bestellen.

4.Persoonlijke touch

Iedereen heeft zo zijn eigen wensen als het gaat om een zithoek in de tuin. Sommige willen een tv hebben hangen in de zithoek, waar anderen juist graag een boekenplank in de ruimte willen. Het is dan ook belangrijk om de zithoek een persoonlijke touch te geven, zo maak je het eigen.

Geef een reactie