SieradenTipsVrouwen

Symboliek bij Assieraden: Het (valentijns)hart.  

Symboliek bij assieraden het hart 1
1.34KViews

Het dragen van assieraden is een bijzondere vorm van asbestemming en hierbij zijn diverse symbolen erg populair. Vooral bij assieraden, waarbij de herinnering aan een overleden dierbare centraal staat, is – naast een mooi sieraad – een mooie en bijpassende symboliek vaak een primaire behoefte. De mogelijkheden op het gebied van stijl, materiaal, thema, vorm & symboliek zijn groot en in een serie blogartikelen lichten wij diverse ‘populaire assieraad thema’s’ toe, waarbij we ook dieper ingaan op de symboliek. In dit blog vertellen wij u graag wat meer over het (Valentijns)hart symbool.

Assieraden met het (valentijns)hart als thema.

Het hart staat symbool voor emotie en gevoel. Emoties hebben invloed op de hartslag, denk hierbij aan het sneller kloppen van het hart, vandaar dat vroeger gedacht werd dat alle emoties & gevoelens direct uit het hart kwamen. Uiteindelijk heeft dit geleidt tot het hart – in de vorm van het bekende Valentijnshart – dat symbool staat voor de liefde. Als er iets emotioneel is, waarbij een breed scala aan gevoelens de revue zullen passeren is het wel de liefde natuurlijk! Het hart als symbool is dan ook een ‘toegankelijke symboliek’. Of het nu gaat om het overlijden van een levenspartner of een familielid, het hart kan in beide gevallen mooi symbool staan bij de herinneringen aan een overleden dierbare.

Op het gebied van assieraden met het hart als thema zijn de mogelijkheden eindeloos. Natuurlijk is de ashanger in de vorm van een hart erg populair. Met een hartvormige ashanger kunt u de liefdevolle herinnering aan uw overleden dierbare zowel letterlijk als figuurlijk dichtbij dragen. Maar natuurlijk zijn er ook veel andere mogelijkheden, denk aan een hartvormige asbedeltje, bijvoorbeeld voor een armband, maar ook andere ashangers, asarmbanden en asringen waarbij het sieraad zelf niet hartvormig is, maar het thema wel doorgevoerd is binnen het ontwerp van het sieraad. Neemt u gerust een kijkje op onze website, hier vindt u de collectie assieraden van UitvaartUniq.nl >>.

Hartvormige urnen.

Naast assieraden is het hart als thema ook erg populair binnen het ontwerpen van urnen. Zo zijn de kleine hartvormige urnen, ook wel ‘hart mini urnen’ erg populair, met name in het geval van asverdeling van een overleden dierbare over meerdere familieleden en vrienden. Maar ook klassieke urnen waarbij het hart als thema (eventueel prominent) terugkomt blijven een veelgekozen ‘urn type’. Wat uw wensen ook zijn, u vindt diverse urnen bij UitvaartUniq.nl met het thema hart, dit betreft zelfs een aparte productcategorie. Hartvormige urnen

Geef een reactie