TipsVrouwenWonen

Woontrends 2020: deze trends mogen niet ontbreken in jouw interieur!

Woontrends 2020- deze trends mogen niet ontbreken in jouw interieur! (1)
938Views

Het jaar 2019 is omgevlogen. Inmiddels is ook 2020 al een aantal maanden jong. Een nieuw jaar betekent vanzelfsprekend een hoop goede voornemens, toekomstplannen én natuurlijk nieuwe woontrends! Ben jij iemand die het heerlijk vindt om haar huis te stylen? Of ben je op zoek naar ideeën voor jouw nieuwe woning? Ga er dan maar eens goed voor zitten, want in dit artikel behandelen we alle nieuwe woontrends voor het aankomende jaar!

Duurzame materialen en meubels

Duurzaamheid speelde ook in 2019 natuurlijk al een belangrijke rol, maar in 2020 gaan we nóg een stapje verder. Waar voorheen vrijwel iedereen dezelfde meubels en accessoires in huis had staan (kwestie van massaproductie), zien we dat dit in 2020 heel anders gaat zijn. Steeds meer grote winkels pleiten voor meer aandacht voor het milieu, betere omstandigheden in de fabriek en duurzaam geteelde producten. Het grootste voordeel is hierdoor ook dat producten over meer uniciteit beschikken, omdat massaproductie steeds meer tegengehouden wordt.

Ook in het consumentengedrag zien we een duidelijke verandering. Zo kiezen zij steeds vaker voor natuurlijke materialen. Dit zijn tevens grondstoffen die tijdens het productieproces zo min mogelijk afval of schadelijke uitstoot veroorzaken. Daarnaast willen consumenten over een langere levensduur beschikken, waardoor het milieu minder snel en vaak wordt aangetast. Dit zien we bijvoorbeeld ook bij de keuze voor vloerbedekking. PVC vloeren zijn anno 2020 helemaal hot. Ze passen bij de huidige kleurtrends (waar we later meer over vertellen), bieden sfeer en beschikken over een zeer lange levensduur. Kortom, alles wat we zoeken in 2020!

PVC vloeren trend

Klein(er) wonen

Waarom willen we toch altijd groter en meer? Door die mentaliteit zijn we uiteindelijk op het gebied van milieu in de problemen gekomen. De tiny house beweging probeert hier verandering in te brengen, de mentaliteit te veranderen. Dat lijkt goed te werken! Kleinschalig wonen is in 2020 helemaal trendy. Niet omdat je niet anders kan, maar omdat je je beseft dat grootte ook niet alles is. Je hoeft niet over het grootste huis te beschikken om mooi te kunnen wonen. Klein wonen kan net zo prettig en sfeervol zijn. Met het juiste interieur misschien nog wel sfeervoller!

Natuurlijk is klein en praktisch wonen niet alleen een tegengeluid van milieuactivisten en mensen die pleiten voor het minimalisme. Soms is het ook noodzaak. Doordat de bevolking in Nederland gestaag toeneemt, worden er ook steeds meer kleine appartementen en woningen gebouwd. Heel veel grote woningen past simpelweg niet meer, zeker niet in de Randstad. Klein wonen wordt daardoor een ‘gedwongen’ trend.

Wat belangrijk is bij klein wonen is een functionele inrichting. Denk aan multifunctionele meubels, een zorgvuldig gekozen lichtplan, de juiste raamdecoratie en bovenal minimalisme!

Warme materialen en kleuren

De kleur van het jaar 2020 van Flexa, Tranquil Dawn, vertelt ons al veel over de trends op het gebied van kleur en materiaal het aankomende jaar. Natuurlijke materialen zijn, net als in het voorgaande jaar, nog steeds helemaal hot anno 2020. Toch doen we hier het aankomende jaar nog wel een schepje bovenop. We willen nóg meer natuurlijke materialen showen en ook de kleuren in huis warmer maken. Rood- en bruintinten met een warme accentkleur zijn dit jaar een goede keuze. Ook blauw- en grijstinten zijn ontzettend hot anno 2020. Warme kleuren zijn nog steeds the way to go!

Geef een reactie