TipsWonen

Zo creëer je genoeg opbergruimte in de slaapkamer

Zo creëer je genoeg opbergruimte in de slaapkamer
1.05KViews

Iedere vrouw herkent het wel: door teveel kledingstukken, tassen en schoenen ontbreekt het aan voldoende opbergruimte in de slaapkamer. Het gevolg? Een rommelige kamer waarin kleding en schoenen simpelweg in een hoek worden gedeponeerd. Dat is natuurlijk hartstikke zonde van je mooie slaapkamer. Bovendien zal het de kwaliteit van je kleding ook niet ten goede komen. Maar hoe creëer je voldoende opbergruimte voor al je spullen? Gelukkig is er veel mogelijk!  

Even een dekbedovertrek kopen bij Weidswonenenslapen en jouw prachtige slaapkamer heeft weer een heerlijke eyecatcher om van te genieten. Of toch niet? Door een overdaad aan spullen en onvoldoende ruimte ziet het er tegenwoordig maar rommelig uit. Betekent dit dat je je slaapkamer maar zo moet laten? Natuurlijk niet! Met behulp van een paar simpele tips, creëer jij eenvoudig de slaapkamer van jouw dromen. Lees snel verder voor een aantal praktische tips!

Kast met schuifdeuren

Is het altijd al jouw droom geweest om over een riante kledingkast te beschikken? Maar ontbrak het altijd aan voldoende ruimte? Geen enkel probleem! Er zijn genoeg mogelijkheden om ook in een kleine ruimte een mooie kledingkast te plaatsen. Hierbij is het voornamelijk belangrijk om naar de beschikbare ruimte te kijken. Is het niet mogelijk om de kledingkast voldoende te openen? Kies dan voor een riante kast met schuifdeuren. Zo bespaar je aanzienlijk veel ruimte en beschik je tevens nog over voldoende opbergruimte om al jouw kledingstukken en resterende spullen in kwijt te kunnen.

Bovendien is een dichte kast de ideale oplossing om de rommelige uitstraling van jouw slaapkamer te verminderen. Het is immers geen mooi gezicht als dat extra dekbed van Weidswonenenslapen zichtbaar in de kamer ligt. Met behulp van een dichte kast voorkom je dit probleem en oogt de kamer optisch groter.

Kijk verder dan alleen de slaapkamer

Veel vrouwen maken de fout om enkel in de slaapkamer op zoek te gaan naar opbergruimte. Dit terwijl het huis nog veel meer mogelijkheden bevat. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een walking closet elders in het huis te maken? De zolder is hier bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor. Je kunt de walking closet hier zo groot maken als je zelf wilt. Daarnaast liggen alle tassen, schoenen en kledingstukken uit het directe zicht, waardoor je slaapkamer veel opgeruimder oogt.

Multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn de ideale oplossing in iedere kleine slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een bed met extra opbergruimte of ruime nachtkastjes. Deze bieden jou de mogelijkheid om extra spullen eenvoudig en uit het zicht op te bergen.

Is jouw bed relatief hoog? Schaf dan zelf een aantal platte doorzichtige kisten aan. Deze kan je vullen met de collectie kleding die je op dat moment niet draagt, bijvoorbeeld omdat het seizoen voorbij is. Zo bespaar je een hoop ruimte in de kledingkast, waardoor ook een kleinere kast al snel zal volstaan.

Deze kisten kunnen natuurlijk ook gebruikt worden om beddengoed in te bewaren. Dit zijn vaak grote items die kledingkasten snel vullen, maar die je niet duidelijk in het zicht wilt hebben liggen. Met behulp van speciale kisten en dozen kan je jouw molton hoeslaken, extra dekbed, dekbedovertrekken en hoeslakens een speciaal plekje geven. Zo bespaar je eenvoudig een hoop ruimte in de slaapkamer!

Geef een reactie