GezondheidTips

Google investeert in groene energie, jij ook?

Google
1.83KViews

Google is van plan om 600 miljoen euro te investeren in het bouwen van een nieuw datacentrum in Denemarken. Het dochterbedrijf van Alphabet gaat daarnaast ook investeren in groene energie in Denemarken. Google ziet diverse investeringskansen in groene energie en wil deze kansen graag in Denemarken realiseren. Het bedrijf overweegt te investeren in projecten voor wind- en zonne-energie.

In Denemarken is windenergie een belangrijke sector en dit is dan waarschijnlijk ook één van de redenen waarom Google Denemarken heeft gekozen voor haar investeringen. Google heeft afgelopen september ook al een tienjarig contract ondertekend om groene energie te kopen van windmolenparken in Finland. Deze energie zal gebruikt worden voor de datacentra van Google.

Google is al jaren bezig met groene energie. De Google Cloud draait bijvoorbeeld volledig op hernieuwbare energie en maakt zelfs meer groene energie aan dan nodig is. Google is hiermee de eerste publieke clouddienst en onderneming van deze omvang die dit heeft bereikt.

De investeringen van Google zorgen voor meer werkgelegenheid. In 2021 krijgt het nieuwe datacentrum rond de 200 werknemers in dienst. Niet alleen Google investeert in nieuwe datacentra in Denemarken, ook Facebook is van plan een datacentrum in Denemarken te bouwen.

investeren in duurzame energie

Help je mee?

Duurzaamheid wordt de komende jaren steeds belangrijker, de investeringen van grote bedrijven zoals Google en Facebook in duurzame energie geeft deze trend goed weer. Ook jij kunt bijdragen aan een duurzamere wereld. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor groene energie.

Op een vergelijkingssite zoals Overstappen.nl kun je eenvoudig energieleveranciers vergelijken die groene energie leveren. Tegelijkertijd kun je door elk jaar over te stappen enorm besparen op je energiekosten. Je krijgt namelijk elk jaar een welkomstkorting als je overstapt.

Het beste moment om over te stappen is aan het einde van het jaar, omdat de meeste energiecontracten aan het einde van het jaar aflopen. Voor de zekerheid kun je het altijd navragen bij je energie leverancier. Dit kun je het beste doen door contact op te nemen met de klantenservice.

helpt jij mee met duurzame energie

 

Geef een reactie