ModeTipsVrouwen

Hip in de herfst: hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe regenjas!

Regenjas
1.25KViews

“Neem je wel je regenjas mee?” En terwijl je moeder je dit nog nariep, was jij de deur al uitgesneld. Een regenjas? Daar wil je toch niet in gezien worden? Welke puber heeft nou niet ooit zo gedacht? Gelukkig zijn de tijden veranderd. Een regenjas is vandaag de dag juist heel hip. Toegegeven, er bestaan nog steeds redelijk vormloze modellen. Maar wanneer je echt goed op zoek gaat, wil je nooit meer zonder! In dit artikel hopen we je niet alleen te enthousiasmeren over de hipste regenjassen van dit moment, maar leggen we ook uit waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe regenjas.

Waarom een regenjas noodzakelijk is in het najaar

Het najaar is alweer even van start gegaan. En hoewel we de eerste weken nog van fraai zomers weer konden genieten, lijkt de koek nu toch echt op te zijn. We staan voor een nieuw herfst- en winterseizoen en daar kun je maar beter goed op voorbereid zijn. Zoals we allemaal weten verloopt het najaar in ons land vaak grillig. De ene dag kan je nog zonder jas naar buiten en de andere dag valt de regen met bakken uit de lucht en is zelfs een winterjas bijna te koud.

Hoewel je op regenachtige dagen liever de gehele dag in huis blijft is dit natuurlijk niet altijd even realistisch. Soms moet je er wel uit. Bijvoorbeeld voor het werk, school of andere afspraken. En aangezien je in korte tijd héél nat kan worden is een regenjas dan ook geen overbodige luxe. Geen paniek, want de modellen van vandaag de dag zijn niet te vergelijken met de regenjassen die je ouders je vroeger probeerden aan te smeren. Regenjassen zijn hip!

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe regenjas?

Waar moet je nou precies op letten als je een nieuwe regenjas aanschaft? Heb je geen idee, maar wil je je toch eens aan dit kledingstuk wagen? Wij zetten een aantal handige tips op een rijtje:

  • Allereerst is het belangrijk om op het materiaal te letten. Hoe waterafstotend is de regenjas eigenlijk? Dit klinkt misschien een beetje vreemd. Je moet er toch vanuit kunnen gaan dat iedere regenjas beschermt tegen neerslag. Helaas blijkt dit lang niet altijd het geval te zijn. Dit is vaak een kostenkwestie. De regenjas moet dus zijn voorzien van een waterdichte coating, dit staat altijd op het kaartje of de beschrijving online aangegeven. Behalve als de regenjas natuurlijk zelf van waterdichte materialen is gemaakt zoals PVC.
  • Bedenk ook goed of het handig is of er een capuchon op de regenjas zit. Zeker wanneer je de regenjas op de fiets wilt dragen kan dit erg prettig zijn. Zo weet je zeker dat je haren droog blijven tijdens de fietsrit. Met een paraplu fietsen is in de herfst vrijwel niet te doen.
  • En last but not least… is de regenjas van ademend materiaal gemaakt? Zo niet, dan loop je het risico dat je binnen no-time nat van het zweet bent. Dat zal toch vervelend zijn? Blijf je van buiten droog en ben je van binnen kletsnat. Let daarom ook goed op het ademende vermogen.

Met de bovenstaande tips vind jij zeker de regenjas die bij je past. Shoppen maar!

Geef een reactie