TipsWonen

Massief houten vloeren: de eenvoudigste vorm van moderne vloerbedekking

massief houten vloeren
1.72KViews

Massief houten vloeren zijn de eenvoudigste vorm van moderne vloerbedekking en tevens de meest bekende. Massief houten vloeren worden al jaren toegepast in verschillende woonstijlen. Het grote voordeel van een massief houten vloer is dan ook dat deze bij vrijwel elk interieur past, dit in tegenstelling tot veel andere moderne vloeren. Maar wat verstaan we eigenlijk onder een massief houten vloer? We spreken enkel over een massief houten vloer als de planken die gebruikt worden, uit een natuurlijk stuk hout worden gesneden. Je hebt keuze uit enorm veel verschillende soorten massieve vloeren, maar de meest bekende in Nederland is de eikenvloer. Een massief houten vloer kent talloze voordelen, maar toch kiest niet iedereen voor deze vloeren. Waarom? Simpelweg omdat er weinig bekend over is en we meer horen over de (vaak onjuiste) nadelen, dan dat we kijken naar voordelen. Zo wordt er vaak gezegd dat een houten vloer met vloerverwarming helemaal niet samengaat of dat de kwaliteit van een houten vloer te wensen overlaat. Maar is dit wel echt zo? Wij zochten het uit!

houten vloer vloerverwarming

Houten vloer met vloerverwarming: kan dat?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan een houten vloer zeker samen met een vloerverwarming. Een houten vloer is de perfecte basis voor elke woning en in combinatie met vloerverwarming, verhoogt dit het wooncomfort aanzienlijk. Het is wel belangrijk om te bedenken dat dit niet voor alle houten vloeren geldt. Er zijn inderdaad houten vloeren, waar een vloerverwarming niet zo goed mee samengaat. Dit is dan ook waarschijnlijk de reden voor de spookverhalen die dikwijls de ronde doen. De meest populaire houtsoorten uit Nederland, denk aan eiken, afzelia en kambala, gaan echter uitstekend samen met vloerverwarming. Sterker nog, vloerverwarming voegt net dat beetje extra sfeer toe in huis. Als je kiest voor een houten vloer in combinatie met vloerverwarming, zal je moeten kiezen voor een multiplex vloer. Dit zijn vloeren waar de warmteweerstand veel lager is en zo niet te maken krijgen met nadelige gevolgen van de verwarming.

De voordelen van een massief eiken vloer

De massief eikenvloer wordt het meest toegepast in de Nederlandse woningen en met goede reden! De eiken vloer staat bekend om haar frisse en tijdloze uitstraling. Eiken is te combineren met vrijwel elk interieur en geeft de woning een frisse en rustige basis om mee te starten. Ben jij iemand die haar inrichting om de haverklap aanpast en heb je al dikwijls meegemaakt dat je huidige vloer niet voor alle aanpassingen geschikt is? Hartstikke zonde natuurlijk en ook nog eens compleet overbodig. Met een massief eiken vloer is dat probleem verleden tijd en geniet je bovendien ook nog eens van enorm veel voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Duurzaam: massief houten vloeren zijn gemaakt om extra lang mee te gaan. Het hout is stevig en beschikt over zeer zware kwaliteiten. Dit resulteert in een extreem lange levensduur. Zo is het geen uitzondering dat de vloer zijn eigenaar overleeft!
  • Unieke schoonheid: de uitstraling van een massief houten vloer is met geen pen te beschrijven. Deze unieke schoonheid is iets waar heel veel mensen verliefd op worden en jouw interieur helemaal afmaakt.

Eiken vloer

Geef een reactie