TipsVrouwenWonen

Meer weten over de Strelitzia

1.03KViews

Wilt u graag eens wat meer planten in huis? Dan is het leuk om eens wat meer te weten over andere planten dan dat u al heeft. In dit blog lichten wij de Strelitzia uit en vertellen wij meer over deze plant. Planten in huis zorgen voor meer sfeer binnen uw interieur, maar zijn ook nog eens gezond. Daarbij is een beetje groen in huis ook wel leuk. De strelitzia komt daarom goed van pas. De Strelitzia is namelijk een plant met prachtige, grote, groene bladeren. Oorspronkelijk komt deze plant uit Zuid-Afrika. Er wordt als het ware een soort jungle gecreëerd door de grote bladeren waarover de plant beschikt. Meer weten? U leest het hier.

De verzorging van de Strelitzia

De Strelitzia is dus ook te vinden in de natuur en daar kan deze plant wel groeien tot 10 meter. Echter hoeft u niet bang te zijn dat deze plant zo hard groeit in uw woonkamer, maar u moet er wel rekening mee houden dat het een grote plant is die u aanschaft. Bedenk daarom van tevoren goed waar de plant neergezet gaat worden, want er moet wel wat ruimte zijn in deze hoek. Doordat deze plant over het algemeen hard groeit, heeft het ook veel water nodig. Vooral in de zomer en lente is dit het geval. Zorg dus voor voldoende water, maar de wortels mogen niet permanent in het water staan. In de winter mag de plant wat meer met rust gelaten worden en mogen ze af en toe ook even indrogen, zodat schimmels geen kans krijgen om te groeien.

De verzorging van de Strelitzia

Advies nodig?

De Strelitzia kunt u aanschaffen bij Fleurdirect. Deze online bloemist biedt een ruim assortiment waar u onder andere de Strelitzia kunt bestellen. Plaats een online bestelling en u ontvangt de Strelitzia binnen 48 uur al in huis. Het voordeel hiervan is dat u zelf niet hoeft te sjouwen met deze plant. Handig toch? Heeft u nog vragen? Raadpleeg dan nu hun specialisten en zij kunnen u er meer over vertellen.

Geef een reactie