Tips

Handige scooteraccessoires

Handige scooteraccessoires
1.06KViews

Voor je scooter bestaan er talloze accessoires om je scooter te om te toveren naar je eigen smaak. Van handige en praktische accessoires tot sierlijke decoratie. Met deze zes accessoires kun je goed voor de dag komen op je scooter. We vertellen je graag meer over de verschillende accessoires voor op de scooter: van windschermen tot valbeugels of alarmen. 

Windscherm

Een windscherm ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook nog ontzettend functioneel. Met een windscherm heb je geen last meer van vliegjes in je gezicht, en heb je ook veel minder last van regen en wind. Met een windscherm op je scooter, is je scooter écht af.

Helm

Een helm is niet altijd even charmant, maar wel ontzettend veilig. Kies daarom bijvoorbeeld een jethelm. Deze helm bedekt niet je gezicht, maar wel je hoofd en oren. Deze helm geeft je een vrij gevoel dankzij het vrije zicht en het lichte gewicht van de jethelm. Bij deze helmen heb je de keuze om er een te kopen met of zonder vizier.

Toerenbegrenzer

Dit is niet de mooiste accessoire, maar misschien wel de handigste. Een toerenbegrenzer zorgt er namelijk voor dat je scooter nooit te veel toeren maakt. Als je zuinig met je voertuig omgaat, is dit een hele handige accessoire. Hij stelt namelijk een maximaal aantal toeren in en zorgt ervoor dat je scooter niet boven dat aantal toeren komt. Hierdoor worden er niet te veel toeren gemaakt en raakt je scooter ook niet overbelast. 

Klapdrager

Neem je vaak mensen mee achterop je scooter, of reis je regelmatig met grotere tassen? Dan kan een klapdrager achterop je scooter van pas komen. Passagiers kunnen zich er makkelijk aan vast houden. Naast dat het een praktische accessoire is, staat het ook nog ontzettend stijlvol. Combineer een klapdrager met een windscherm en valbeugels en je scooter is echt compleet.

Valbeugel

De naam klinkt niet zo charmant, maar toch is een valbeugel een ontzettend mooie accessoire. Dit product is namelijk niet alleen erg functioneel, maar ziet er ook mooi uit. Valbeugels beschermen de zij- en achterkanten van de scooter tijdens een valpartij. De beugels zijn meestal gemaakt van chroom, dit geeft een mooie uitstraling aan de scooter. 

Alarm

Een ander ontzettend functioneel product is een alarm. Hiermee weer je namelijk mensen voor diefstal. De meeste scooteralarmen zijn eenvoudig te monteren op verschillende merken scooters. Daarnaast zorg je ook dat je scooter minder aantrekkelijk is om gestolen te worden, omdat mensen het alarm zien. Ze zullen minder snel een poging doen om je scooter te stelen.

De accessoires verzekeren?

Als je verschillende mooie accessoires op je scooter laat zetten, is het ook belangrijk dat je hier lang van kunt genieten. Niet bij elke verzekeraar is het mogelijk om de accessoires te laten verzekeren. De prijzen verschillen ook per maatschappij. Zo worden bij InShared de standaard accessoires verzekerd tot €350,-. Een scooterverzekering vergelijken is daarom niet onverstandig als je zeker wilt weten dat de accessoires ook worden verzekerd.

Geef een reactie