TipsVrouwen

Zo behoud jij je asblonde haar

Zo behoud jij je asblonde haar

1.32KViews

Het is de laatste tijd helemaal in om asblond haar te hebben. Als je over straat loopt, is de kans groot dat je veel mensen zult zien met deze kleur haar. Asblond haar is helemaal hot en happening. Toch is het nadeel van asblond haar dat het snel kan verkleuren. Vooral als je je haar niet op de juiste manier verzorgt. Daarom is het belangrijk dat je je gekleurde haren goed blijft onderhouden. Onderschat dus niet hoeveel aandacht je moet besteden. Wil jij je mooie asblonde haar behouden? Dan moet je er dus wel wat voor doen. Ben jij benieuwd hoe je het best om kunt gaan met asblond haar? Of overweeg je het om je haar in deze kleur te verven? Aarzel dan niet om verder te lezen. 

Waag je eens aan zilvershampoo 

Als je je haar wel eens lichter hebt geverfd, zal je waarschijnlijk wel bekend zijn met deze tip: de zilvershampoo. Eigenlijk is dit een van de belangrijkste items die je in je kast moet hebben. Dus vergeet geen zilvershampoo te gebruiken in je haarroutine. Maar wat doet deze shampoo voor je haar? Eigenlijk is deze shampoo niets anders dan een kleurshampoo met violetkleurige pigmenten. Deze kleurshampoo zorgt ervoor dat je geen warme gloed meer krijgt in je haren. Dit betekent dat als je asblond haar hebt, je niet meer bang hoeft te zijn voor een gele gloed. De gele en gouden tonen worden namelijk geneutraliseerd door deze shampoo. Je kunt dus prima nog even wachten met naar de kapper gaan, als je geregeld zilvershampoo gebruikt. 

Voed je haar met vitaminen en antioxidanten

Naast dat je haar zilvershampoo nodig heeft om de kleur te behouden, is het ook belangrijk dat je haar wordt gevoed. Daarom moet je je haar ook op een andere manier verzorgen. Wil jij gezond haar? Dan zou je verzorgende producten moeten gebruiken waar vitaminen en antioxidanten in zitten. Als je de juiste producten uitkiest, kan dit ervoor zorgen dat je haar binnen no time hersteld. Daarnaast wordt het vocht gereguleerd door dit soort producten. Je haar wordt er niet alleen sterker van, maar de kans dat haarbreuk wordt voorkomen is ook veel groter. Kortom: het is belangrijk om niet alleen een goede shampoo te kopen. Ook vitaminen en antioxidanten spelen een grote rol bij de verzorging van je haar.

Vermijd ten alle tijden sulfaten

Iets wat je echt moet vermijden als je asblond haar wilt behouden, is producten met sulfaten. Er bestaan namelijk enorm veel haarproducten waar dit wel in zit. Maar waarom moet je sulfaten vermijden? Dat is eigenlijk heel simpel. Sulfaten zijn namelijk reinigers van je haren. Dit klinkt in eerste instantie positief, maar sulfaten hebben ook nadelen. Je hoofdhuid zal op den duur namelijk een stuk droger worden van deze krachtige reinigers. Je haar zou hierdoor ook geïrriteerd kunnen raken. Iets wat sulfaten ook doen, is dat ze je haarkleur kunnen vervagen. Dus als jij je asblonde haar wilt behouden, doen sulfaten niet veel goeds voor je. 

Geef een reactie