TipsVrouwen

Wat neem je mee voor een geweldige stedentrip?

geweldige stedentrip vrouwen
1.11KViews

Half Nederland is inmiddels alweer de koffers aan het uitpakken na een geweldige zomervakantie en jij bent alweer aan het dagdromen over de (volgende) vakantie. Heerlijk samen met je vriendinnen of partner een geweldige stedentrip in Europa maken. Je kunt nu al niet wachten! Lekker een beetje van de cultuur proeven in een vreemd land, lekker eten, shoppen en misschien wel een paar wijntjes achterover slaan. Voordat je het weet sta je weer met een veel te grote koffer op het vliegveld en kom je er pas in het hotel achter dat je de helft van de essentials vergeten bent. Dat mag dit keer natuurlijk niet gebeuren.

Wil jij weten hoe je efficiënt inpakt voor een stedentrap en wil je dit keer eens niet met lege handen in het hotel staan? Lees dan snel de volgende inpaktips voor een geweldige stedentrip!

Wat ga je allemaal doen?

De meeste vrouwen hebben vooraf al helemaal uitgestippeld wat ze allemaal willen zien en doen op hun stedentrip. Gelukkig maar, want dat maakt het inpakken een stuk eenvoudiger. Wanneer je vooral iets van de cultuur wilt proeven zijn die killer heels bijvoorbeeld minder verstandig. Zie jij jezelf al klikklakkend lopen door de magnifieke dublin library? Nee, wij ook niet!

Wees daarom realistisch en bedenk goed wat je deze dagen allemaal gaat doen. Zo weet je zeker dat je de juiste dingen inpakt en straks niet met vreemde kledingkeuzes in het hotel staat. Het kan daarom zeker geen kwaad om alvast een duidelijk plan voor de vakantiedagen uit te stippelen. Hierdoor kun je niet alleen je tijd tijdens de stedentrip efficiënt indelen, maar is ook het inpakken een fluitje van een cent.

Dit mag sowieso niet ontbreken

Er zijn altijd wel een aantal spullen die sowieso niet mogen ontbreken in jouw rugzak of koffer. Wij zetten de belangrijkste essentials hieronder voor jou op een rijtje:

  • Paspoort of identiteitskaart. Bedenk goed dat je in de Europese Unie overal met je identiteitskaart (niet je rijbewijs dus) mag reizen, maar dat je buiten de EU over een paspoort moet beschikken. Check voor de reis ook altijd de datum waarop jouw reisdocument verloopt, zodat je niet op het vliegveld voor onverwachte verrassingen komt te staan.
  • Medicijnen en eventueel een medicijnenpaspoort. Soms is het ook noodzakelijk om een vergunning voor je medicijnen aan te vragen. Dit geldt bijvoorbeeld als je naar het buitenland reist met morfine op zak. Vraag daarom vroegtijdig welke medicatie zo meegenomen mogen worden en waar je nog extra stappen voor moet ondernemen. Zo weet je zeker dat je geen problemen bij de douane mag verwachten.
  • Contant geld, pinpas en eventueel een creditcard. Heb je geen creditcard? Lees dan eerst meer over de wetten die in dit land gelden. Zo mag je bij sommige landen enkel een auto huren of een hotel boeken als je over een creditcard beschikt.
  • Powerbank + oplader voor je mobiele telefoon.
  • Vergeet ook vooral geen extra geheugenkaart voor je fotocamera, zodat je al die mooie momenten op jouw stedentrip kunt vastleggen!

Geef een reactie