TipsVrouwen

Met deze tips wordt kleding kopen een feestje!

Met deze tips wordt kleding kopen een feestje!
857Views

Heb jij altijd al moeite met kleding kopen gehad? Kom je regelmatig met miskopen thuis? Of blijf je gewoon maar in je versleten kleding lopen, omdat je simpelweg niks anders kan vinden? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Er leuk uitzien en je goed voelen over jezelf begint natuurlijk bij een mooie garderobe. En nieuwe kleding kopen is écht leuker en makkelijker dan je nu denkt. En geloof ons: je bent echt niet de enige die hier moeite mee heeft. Met de volgende tips kom je hopelijk al een stuk verder in de wondere wereld van dameskleding.

Maak het leuk

Ben je niet iemand die urenlang gaat slenteren door lange winkelstraten? Doe dit dan ook niet. Doe geen dingen waar jij je onprettig bij voelt. Bedenk goed hoe je het leuker voor jezelf kunt maken. Hou je er bijvoorbeeld van om koopjes te zoeken? Bekijk dan via Fashionlab de beste kortingscodes van dit moment. Zo kun je voor de scherpste prijzen de mooiste en nieuwste outfits uitzoeken. Probeer jezelf uit te dagen om voor steeds minder geld goede kleding te kopen en je zal merken dat het steeds leuker wordt.

En ook wanneer je niet van real life shoppen houdt kan je opgelucht ademhalen. Want online shoppen is tegenwoordig nog nooit zo gemakkelijk geweest. Even het aanbod bekijken en met een paar klikken op de muis is je bestelling geplaatst. Zo kun je je bestelling ongestoord thuis passen en eventueel (gratis) retourneren wanneer het niet past. Shoppen voor kleding kan best leuk zijn!

Maak het leuk shoppen

Doe geen impuls aankopen

Ben jij iemand die shoppen eigenlijk wel leuk vindt, maar altijd met miskopen thuiskomt? En daardoor uiteindelijk alsnog met versleten kleding rond blijft lopen? Dan is het belangrijk om na te gaan waar dit probleem precies vandaan komt. Kom je gewoon tijd tekort en winkel je daardoor te snel? Ben je onzeker over wat goed bij je past? Of koop je iets simpelweg in een opwelling en kom je er thuis pas achter dat dit niet bij jou past?

Probeer tijdens het winkelen altijd in het moment te blijven. Koop nooit iets omdat het op de paspop zo leuk staat of omdat het nu zo fijn afgeprijsd is. Bedenk eerst goed of je het daadwerkelijk nodig hebt, of je het echt wil hebben, of het goed bij je zal staan en voor welke gelegenheden je de outfit dan wilt dragen. Door iedere aankoop zorgvuldig te overwegen voorkom je impuls aankopen.

Hou rekening met je figuur

Ga je shoppen met een vriendin? Maak dan niet de fout door alles hetzelfde te kopen, omdat het bij je vriendin zo leuk staat. Ieder lichaam is anders en elk kledingstuk zal dan ook anders staan. Iets wat bij je vriendin er geweldig uitziet, zal bij jou wellicht een grote flop zijn. Pas je kleding dan ook aan op je figuur. Zo voel je je zelfverzekerder in je outfit.

Vind je het lastig om te bepalen welke outfit bij jouw figuur past? Vraag dan gerust om advies in een kledingzaak. Deze medewerkers zien dagelijks passessies voorbij komen en hebben inmiddels zoveel ervaring opgedaan dat ze goede adviezen kunnen geven. Met hun expertise en een klein beetje hulp van jouw beste vriendin zoek je zo jouw eigen perfecte garderobe uit.

Geef een reactie